Untuk lihat koleksi
gambar penama
click here
Nama                 : Tuan Mat bin Nik Man 
Alamat               : No.4, Rumah Guru, Sek. Men. Keb. Naning, 
                              Simpang Empat, 78000 Alor Gajah, Melaka.
Tempat Lahir      : Kg.Alor Peroi,  22300 Kuala Besut, Terengganu
Pendidikan
Aku mula menjejaki ke alam persekolahan  di Sek.Keb.Alor Peroi . SKAP adalah sebuah sekolah yang banyak memberi pendidikan di awal persekolahan. Sekolah ni terletak tidak beberapa jauh dengan rumah aku.  Pada masa itu aku pergi kesekolah hanya berjalan kaki.
Aku melangkah pula ke sekolah menengah Sek. Men. Kuala Besut. Di sini aku dapat menimba banyak ilmu dari guru-guru yang begitu gigih dan tekun. SMKB juga banyak memberi pengertian dalam kehidupan  aku.  Aku sanjung tinggi dengan sekolah ini. Untuk teman seperjuangan berserta guru-guru yang mungkin masih mengenali aku. Terima kasih atas semuanya dan hubungi diri aku melalui email. tmnm@hotmail.com
ITM Shah Alam masih dalam ingatan walaupun sekejap melewatinya. Kegagalan aku di sini telah menjadikan aku lebih insaf akan keilmuan dan kini memberikan aku kekuatan untuk terus berjuang tanpa takut dan jemu.
Maktb Perguruan Pasir Panjang Terengganu adalah merupakan institusi pendidikan yang melatih aku erti ketabahan dan kehidupan  untuk hari ini dan seterusnya. Walaupun MPPP kini telah ditutup namun segala-gala banyak memberi kenangan abadi dan menjadi sejarah dalam penghidupan aku. Aku juga mengambil kesempatan disini untuk mengucapkan selamat bertugas dan kalau terbaca diruangan ini... ,hubungilah aku.
Keinginan berserta dengan semangat untuk berkhidmat untuk bangsa, agama, dan negara. Aku menyahut untuk meneruskan pelajaran ke peringkat Ijazah dalam bidang IT di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) . Kini aku dalam perjuangan ...semoga cita-cita berlandaskan semangat dapat menjadikan diri aku lebih maju dalam kehidupan.
Perjuangan Hidup
Setiap perjuangan memerlukan pengorbanan dan pergorbanan pula dengan berlandaskan keiklasan.


AgamaPendidikanHiburanAkhbar & Majalah
 KomputerPoskadWallpapeMalaysia
Laman Utama